Week de witte bonen circa 6 uur in water en giet de bonen af.Ribollita Pel en snijd de ui in halve ringen. Schil en halveer de wortels en snijd de wortels in plakken van circa 0,5 centimeter dik. Snijd de bleekselderij fijn. Pluk de bladeren van de kool en snijd in stukken van circa 4 bij 4 centimeter. Schil en snijd de aardappels in grove stukken. Verhit olijfolie in een diepe braadpan en bak de gesneden groenten circa 5 minuten. Voeg de gepelde tomaten, kruiden, witte bonen en de bouillon toe en laat, met de deksel op de pan, circa 1,5 uur op laag vuur koken. Breng de soep op smaak met een beetje zout en peper.Gegrild boerenbrood Verwarm een grillpan. Snijd dikke plakken van het brood en besprenkel met olijfolie. Gril het brood circa 2 minuten aan elke kant. Draai het brood om en rasp er de Pecorino Romano over. Breng op smaak met peper. Gril nog circa 1 minuut. Serveer het brood bij de soep.