Bossche koek

1
2 uur-
-
2 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Verwarm de appelstroop, honing en rietsuiker en roer tot een gladde massa. Laat afkoelen tot het handwarm is. Maal de foelie met de kruidnagels in de koffiemaler tot een fijn poeder. Meng het roggemeel met de bloem, bakpoeder, kaneelpoeder, gemberpoeder, kardemompoeder, nootmuskaatpoeder en foelie-kruidnagelpoeder. Meng het bloemmengsel erdoor. Meng vervolgens de karnemelk erdoor tot een egaal beslag. Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over het cakeblik, druk met natte handen in het cakeblik en bestrooi met de kandijsuiker. Bak de Bossche koek in 60 tot 70 minuten gaar. Voor het lekkerste resultaat laat je de koek minstens 2 dagen rijpen. Tip: test met een satéprikker of de koek al gaar is. De koek is gaar als de prikker droog uit de koek komt. Laat de koek nog even in de oven staan als er nog beslag aan de prikker zit.

Bossche koek is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citruscheesecake
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Bossche bollen
30 min Gebak
Bekijk recept
Bossche-bollenberg met vlinders
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Bossche bollen
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bossche Bollen
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept