Tomaten gnocchi Schil de aardappels en kook ze gaar in water met een beetje zout. Giet de aardappels af en maal ze fijn door de passe-vite. Verdeel de aardappels over het aanrecht en strooi de bloem eroverheen. Schep de tomatenpuree erbij, verdeel het ei erover en meng het geheel goed door en kneed tot een deegbal. Snijd een strook deeg van de bal en rol er een lange sliert van. Snijd vervolgens in kleine stukjes van circa 2 centimeter. Rol de kleine stukjes over de bolle kant van een vork, zo ontstaat het gnocchi patroon.Saucijzen met groente Pel en snipper de sjalot en pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder het velletje van de saucijsjes en snijd het vlees fijn. Pluk en hak de peterselie fijn. Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan en bak de sjalot, knoflook, de helft van de peterselie en vlees circa 3 minuten. Blus af met de witte wijn. Snijd de courgette in halve plakjes en voeg toe. Voeg de rest van de peterselie samen met de ricotta toe. Roer het geheel goed door. Laat circa 5 minuten pruttelen op laag vuur. Kook de gnocchi in circa 4 minuten gaar. Ze zijn gaar als ze gaan drijven. Giet af en voeg toe aan de pan met saucijsjes. Rasp de Parmezaanse kaas erover.
Gnocchi al zucchini (gnocchi met courgette) is een recept van 24Kitchen