Vegetarische shiitake-bouillon met tempehchips

4
2 uur-
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Shiitake dashi-bouillon Snijd de shiitakes in stukjes. Verwarm voor de dashi het water samen met de kombu en de shiitakes zonder te koken. Laat circa 50 minuten trekken en schenk door een zeef. Houd de dashi op laag vuur warm en breng op smaak met beetje zout en versgemalen peper Aziatische paddenstoelen Maak de paddenstoelen schoon en snijd de paddenstoelen fijn. Pel en hak de knoflook. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook met de peper en de paddenstoelen in circa 3 minuten goudbruin. Blus af met de sojasaus en mirin. Breng eventueel op smaak met een beetje zout. Tempehchips Verwarm de frituur voor op 180 ºC. Snijd de tempeh in dunne plakken van circa 2 millimeter dik. Frituur de tempeh goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout. Serveren Snijd de bosuien in ringen. Verdeel de paddenstoelen en de bosuien over de soepborden. Schenk er de dashi bouillon bij en garneer met de tempehchips.

Vegetarische shiitake-bouillon met tempehchips is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept