SpruitenstamppotBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Maak de spruitjes schoon.Kook de spruitjes de laatste 8 minuten mee met de aardappels. Giet de aardappels en spruitjes af en stoom ze droog. Verwarm de melk. Rooster de cashewnoten circa 5 minuten in een droge koekenpan. Pureer de aardappels en de spruitjes met een puree stamper en roer de melk erdoor. Meng de cashewnoten en de rucola door de spruitenstamppot. Breng de stamppot op smaak met een beetje zout en peper. Rode uiencompotePel en snijd de uien in halve ringen. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui circa 5 minuten. Schenk de balsamicoazijn en de rode wijn erbij en voeg de honing toe. Breng rustig aan de kook. laat circa 15 minuten op laag vuur koken tot er een stroperige uiencompote ontstaat.Breng op smaak met een beetje zout. ServerenVerdeel de stamppot over borden en verdeel de rode uiencompote eroverheen. Snijd de fetakaas in blokjes en verdeel over de borden.
Spruitenstamppot met rode uiencompote is een recept van 24Kitchen