Verwarm de oven op 200 °C. Breng een pan met ruim water en een beetje zout aan de kook. Halveer de chayotes in de lengte en kook in circa 20 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen. Verwijder met een mesje de zaadlijsten. Schep met een parisienneboor het vruchtvlees eruit zonder de schil te beschadigen en bewaar de schil. Pureer het vruchtvlees in een keukenmachine.Pel en snipper de sjalot en knoflook. Hak de peterselie en de basilicum fijn. Snijd de bosuitjes en peper in dunne ringen. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook circa 3 minuten. Voeg peterselie, basilicum, bosui, peper, chayotepuree, krab en honing toe. Voeg eventueel paneermeel toe om de saus dikker te maken. Vul de chayoteschillen met de vulling en bestrooi ze met geraspte kaas. Smelt de kaas met de gasbrander of bak de chayotes circa 10 minuten in de oven.
Gevulde chayotes met koningskrab (Suriname) is een recept van 24Kitchen