Tarte tatin van bakbanaan Verwarm de oven op 200 °C. Haal het bladerdeeg uit de vriezer. Schil de bananen en snijd de bananen in plakjes. Smelt de suiker in een droge pan en voeg de boter toe. Voeg kleine scheutjes water toe tot het een vloeibare karamel is en voeg dan de 5-spices toe. Voeg de banaan toe en bak circa 5 minuten op laag vuur. Vul de quichevorm rondom, dakpansgewijs met banaan en schep er 2 eetlepels karamel bij. Bedek met bladerdeeg en snijd het overlappende deeg weg. Bak de tarte tatin in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.Tutu Verhit een pan en bak het spek circa 5 minuten. Voeg bonen, kokosmelk, water, snufje zout, suiker en de helft van de kokos toe. Roer goed door en breng aan de kook. Voeg al roerende de masa harina toe en roer circa 8 minuten door. Voeg de boter en kaneelpoeder door en roer goed door. Schep de gare tutu in een vochtige kom en keer de kom om op een plat bord. Garneer met de rest van de geraspte kokos.
Tutu en tarte tatin van bakbanaan (Suriname) is een recept van 24Kitchen