Gehaktbrood met ei en champignonsVerwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan water aan de kook, schep 4 eieren erin en kook ze circa 5 minuten. Giet de eieren af en leg ze in een kom met koud water. (zo blijven ze goed koud van binnen) Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in vieren. Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak de champignons, ui, knoflook en Provençaalse kruiden circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Haal de gekookte eieren uit het water en pel ze. Meng in een kom het gehakt met de paneermeel, het resterende rauwe ei, de helft van de mosterd, kerriepoeder, paprikapoeder en de gebakken champignons. Verdeel een derde van het gehakt in de cakevorm, leg hier de gekookte eieren op en dek af met de rest van het gehakt. Schuif de cakevorm in de oven en bak het gehakt in de oven in circa 30 minuten gaar. Gebakken aardappels Verhit een klontje boter en een scheutje olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes in circa 15 minuten krokant en bruin en breng op smaak met een beetje zout en peper. SaladeMeng in een ruime kom de olijfolie extra vergine, azijn, mosterd met een beetje zout en peper. Halveer de witlof, verwijder de harde kern en snijd de witlof fijn. Halveer de cherrytomaten. Meng de witlof en de cherrytomaten door de dressing. ServerenSnijd het gehaktbrood in dikke plakken en verdeel samen met de salade en de gebakken aardappels over borden.
Gehaktbrood met ei en champignons is een recept van 24Kitchen