Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de bospenen in dunne plakjes. Verhit olie in een pan en fruit de ui en de knoflook in circa 4 minuten glazig. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Bak de paprika’s en de helft van de bospenen circa 5 minuten mee en schenk de kookroom erbij. Kook circa 5 minuten door. Snijd de ham in dunne reepjes en roer de ham en de doperwten door de saus. Voeg de penne toe, warm goed door en breng op smaak met een beetje zout en peper. PestoPluk de basilicum en pureer de basilicum, pijnboompitten, twee derde van de Parmezaanse kaas, sap van een halve citroen en de olijfolie met de staafmixer. ServerenVerdeel de pasta over borden en verdeel de pesto erover. Bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas. Serveer de resterende bospenen rauw in een schaaltje bij de pasta.
Pasta met doperwten, ham en pesto is een recept van 24Kitchen