Kabeljauw met peperkrieltjes en zoetzure witlof

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kabeljauw uit de ovenVerwarm de oven voor op 180 °C. Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje peper. Leg de kabeljauwfilets in een met olie ingevette ovenschaal. Verdeel de Parmezaanse kaas en de rasp van de citroenschil over de kabeljauwfilets. (bewaar de citroen) Bak de kabeljauwfilets in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Peperkrieltjes Verhit een scheutje olie en het klontje boter in een koekenpan en bak de krieltjes in circa 15 minuten rondom goudbruin en krokant. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes. Voeg de knoflook en peper circa de laatste 3 minuten toe en bak zachtjes mee. Zoetzure witlofSnijd de witlof in vieren en verwijder de kern. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de witlof circa 4 minuten op hoog vuur gaar. Roer de honing, sap van de citroen en de rozijnen door de witlof en warm kort door. Breng op smaak met een beetje zout en peper. ServerenMeng in een kom de rucola met een scheutje olijfolie extra vergine. Verdeel de kabeljauwfilets, peperkrieltjes en zoetzure witlof over de borden. Serveer een toefje rucola op de kabeljauwfilets.

Kabeljauw met peperkrieltjes en zoetzure witlof is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept