BloemkoolstamppotBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes circa de laatste 8 minuten met de aardappels mee. Giet af en stoom ze droog. Verwarm de melk. Pureer de aardappels en de bloemkool met een pureestamper en roer de melk en rozijnen erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Walnoten-kaassausHak de walnoten grof. Rooster de walnoten circa 4 minuten in een droge koekenpan. Rasp de kaas en meng de kaas, kookroom en de nootmuskaat in een pan. Breng aan de kook. Kook de saus op laag vuur circa 4 minuten tot de kaas volledig is gesmolten. Roer af en toe door. Roer de walnoten door de kaassaus. GarnerenPel en snijd de ui in dunne ringen. Snijd de bieslook fijn. ServerenVerdeel de bloemkoolstamppot over borden. Schenk er een beetje walnoten-kaassaus over en garneer met de rode uienringen en de bieslook.
Bloemkoolstamppot met walnoten-kaassaus is een recept van 24Kitchen