Kiptajine met tutti frutti

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

KiptajineVerhit een scheutje olie in een pan en bak de kippenvleugels in circa 4 minuten goudbruin. Pel en snijd de uien in halve ui ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de uien, de knoflook en de ras el hanout toe aan de pan en bak circa 1 minuut mee. Schenk er zoveel water bij tot alles net onder water staat. Laat de pan circa 10 minuten op laag vuur pruttelen.   Snijd de tutti frutti in grove stukken, voeg toe aan de pan en laat circa 8 minuten pruttelen. Pluk en snijd de blaadjes koriander fijn. Voeg een derde van de koriander op het einde toe aan de pan en warm nog even door.   KrieltjesBoen de krielaardappels schoon. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de krieltjes in circa 10 minuten gaar. Meng in een kommetje de Turkse yoghurt met een derde van de koriander. KorianderboontjesVerwijder de uiteindes van de sperziebonen. Breng een pan met water en het bouillonblokje aan de kook en kook de sperziebonen circa 7 minuten gaar. Meng de gekookte sperziebonen met de resterende koriander en de roomboter. ServerenServeer de korianderboontjes, krielaardappels en de korianderyoghurt samen met de kiptajine.

Kiptajine met tutti frutti is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Yoghurt met tuttifrutti en blauwe bessen
5 min
Bekijk recept
Gestoofde zuurkool met aardappelpannenkoekjes
30 min-
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Marokkaanse kiptajine met couscous en kikkererwtensalade
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkanse kiptajine
145 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kiptajine Met Abrikozen
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept