Verwarm de oven op 180 ºC. Rooster de hazelnoten in circa 12 minuten goudbruin. Karamelliseer de suiker in een steelpan en voeg de noten toe. Giet uit op een stukje bakpapier en laat afkoelen. Hak daarna tot nougatine in de keukenmachine of staafmixer.Pistachemarsepein Maal in de keukenmachine de pistachenoten, poedersuiker en het eiwit tot marsepein. Rol de marsepein tot grote knikkers. Maak de bollen nat met een beetje water. Rol ze door de nougatine. Laat circa 5 minuten opstijven in de koelkast.Chocolade tableren Smelt de chocolade au bain marie. Schenk twee derde van de chocolade uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 32 ºC is. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar tot de temperatuur 32 ºC is. Rol de ballen door de chocolade en laat circa 10 minuten opstijven.
Makkelijke Mozartkugeln is een recept van 24Kitchen