Salade Snijd de vetkant van de eendenborst kruislings circa een halve centimeter in. Bestrooi de eend met een beetje versgemalen peper. Leg de eend op de vetkant, in een koude koekenpan en bak langzaam in circa 10 minuten krokant. Het vlees moet licht rosé zijn. Bak eventueel nog even kort op de vleeskant.Schil de peren en snijd de peren in lange repen. Laat de helft van de boter smelten in een koekenpan en bak de peren in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de honing toe en karamelliseer de peren. Verhit een scheut olijfolie en de rest van de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelenmix circa 4 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en laat uitlekken op keukenpapier. Rooster de walnoten in een droge koekenpan in circa 5 minuten goudbruin of 10 minuten in de oven op 180 ºC. Halveer de granaatappels en klop de pitjes los met de hand of een houten pollepel. Meng ze door de sla en sprenkel er olijfolie over. Snijd de schil van de sinaasappel en snijd de partjes eruit. Dressing Rasp en pers de sinaasappel. Schil en rasp de gember. Roer de ingrediënten van de dressing door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.Serveer Snijd de eend in dunne tranches. Leg de sla in het midden van het bord en verdeel er gebraden eendenborst over. Garneer met de paddenstoelen, peer, walnoten en partjes sinaasappel. Lepel vlak voor het serveren de dressing erover.
Salade van gebraden tamme eend met gekaramelliseerde peer is een recept van 24Kitchen