Stoofpot van okra uit Jamaica

4
45 min-
-
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Stoofpot van okra's Verwijder het hoedje van de okra's en snijd de okra’s in 6 gelijke plakjes. Week ze 15 minuten in ruim water met azijn en het sap van een limoen. Giet ze daarna af. Snijd het spek in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak het spek tot het bijna krokant is. Pel en snipper de ui en knoflook. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de tomaten klein. Snijd het varkensvlees in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Voeg ui, knoflook, paprika en tomaat toe en bak 5 minuten mee. Voeg het varkensvlees toe, bak circa 3 minuten mee en schenk de tomatensaus er beetje bij beetje bij. Laat circa 10 minuten doorsudderen. Voeg de okra's en bouillon toe en breng aan de kook. Halveer de bakbanaan in de lengte, verwijder de schil en snijd de banaan in blokjes. Voeg de bakbaan toe aan de stoofpot en kook het geheel op laag vuur circa 15 minuten. Breng op smaak met peper.Quinoa Kook de quinoa circa 6 minuten en giet af. Snijd de bosui in fijne ringen. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de bosui. Voeg de quinoa toe en schud goed om. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Serveer bij de stoofpot.

Stoofpot van okra uit Jamaica is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ackee and saltfish
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crumble met appels en noten
Nagerecht
Bekijk recept
Heerlijke Jamaica Joe Cocktail Voor Valentijnsdag
Voorgerecht
Bekijk recept
Garnituur Jamaica
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frites met zuurvlees
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept