Gepocheerde perenBreng in een pan het water en de suiker aan de kook. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het merg en het vanillestokje toe aan het suikerwater. Roer door. Schil de peren. Snijd de peren in vieren en verwijder het klokhuis. Kook de peren in het suikerwater met de deksel op de pan in circa 15 minuten gaar. Blauwe bessentrifleMeng in een pan 250 g blauwe bessen, het water en de suiker. Breng aan de kook en kook de bessen in 6 - 8 minuten kapot. Laat de saus afkoelen. Roer de helft van de bessensaus door de mascarpone. Verkruimel de kandijkoeken. Bedek de bodems van de glazen met de verkruimelde kandijkoeken en verdeel daar de resterende blauwe bessensaus over. Verdeel de vla, nog wat koekkruimels en vervolgens de mascarpone over de glazen. Verdeel de achtergehouden blauwe bessen over de trifle. Koekkruimel-ijsbolVorm met een ijsknijper 4 bollen ijs. Verkruimel de kandijkoeken op een bord. Rol ieder bol door de koekkruimels tot ze rondom bedekt zijn. ServerenZet op ieder bord een glaasje trifle, verdeel de peren erover en leg op ieder bord een bol ijs. Tip: Je kunt natuurlijk ook één of twee van de onderdelen maken en deze presenteren als nagerecht. Let dan wel op de hoeveelheden: misschien moet je dan iets meer maken.Mix&Match? Bekijk hier bijpassende recepten.