Arabische tuinbonensoep & gegrild brood met citroenpasta

4
1 uur-
-
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Arabische tuinbonensoep Pel en snipper twee derde van de uien. Snijd de bleekselderij in stukjes. Verhit twee derde van de olie in een hoge pan en smoor de gesneden uien, bleekselderij en de komijn circa 10 minuten op laag vuur. Voeg de tuinbonen en het water toe en kook de tuinbonen in circa 45 minuten gaar. Snijd in de tussentijd het sucuk worstje in plakjes en bak circa 3 minuten in een hete droge koekenpan. Snijd de rest van de ui in dunne reepjes. Pureer de soep eventueel glad met een staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Verdeel de tuinbonensoep over soepkommen en besprenkel rijkelijk met de helft van de resterende olie. Geef de uireepjes en de uitgebakken sucuk erbij om zelf aan tafel toe te voegen aan je soep. Brood met citroenpasta Verwarm de grill van de oven voor. Snijd het Marokkaanse brood in repen. Pel de knoflook. Snijd de citroen doormidden, verwijder het vruchtvlees en snijd de schil fijn. Vijzel de knoflook, de citroen, een beetje zout en de resterende olie tot een pulp. Rooster het brood circa 2 minuten onder de grill en bestrijk het brood aan 1 kant dun in met de knoflook-citroenolie. Serveer het brood bij de soep.

Arabische tuinbonensoep & gegrild brood met citroenpasta is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Citroenpasta met bonen en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmburgers met sugar snaps en citroenpasta
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenpasta met garnalen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Zalm Met Citroenpasta
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Mounirs Arabische Basics
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Arabische auberginesoep
30 min-
Bekijk recept
Arabische salade met gegrilde aubergines
30 min-
Bekijk recept