Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
Pasta Strooi de bloem op het aanrecht en maak een kuiltje in het midden. Voeg de eieren, water en het zout toe en kneed tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in keukenfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg dun uit en snijd in een willekeurige vorm. Breng water met een beetje zout aan de kook. Kook de pasta circa 4 minuten en giet af. Pastasaus Pel en snipper de sjalot en knoflook. Verhit olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook. Snijd het spek in kleine blokjes en bak circa 2 minuten in mee. Verwijder de stelen van de spinazie en voeg de spinazie toe aan het spek. Bak de spinazie circa 2 minuten en leg een deksel op de pan. Stoof nog circa 3 minuten. Voeg eventueel een scheutje water toe als de spinazie te droog wordt. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Halveer de cherrytomaten en voeg toe aan de spinazie. Breek de mozzarella in stukken en meng met de spinazie. Voeg de pasta toe aan het spinaziemengsel en rasp er Pecorino Romano over. Salade Pel en halveer de ui. Snijd de ui in dunne ringen en meng met de bonen. Giet de tonijn af en meng met de bonen. Pers de citroen uit en meng alles goed met elkaar. Hak de peterselie fijn en strooi erover.
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn) is een recept van 24Kitchen