RijstKook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg de rozijnen de laatste 5 minuten van de kooktijd toe. Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd elke stengel in de lengte doormidden. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes en roer door de rijst. Roer een scheut olijfolie door de rijst en breng op smaak met een beetje zout en peper. Worstjes in witte bonen met tomatensausSnijd de tomaten in blokjes. Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een pan en bak de worstjes in 5 minuten om en om bruin. Haal de worstjes uit de pan en leg ze op een bord. Ris de blaadjes tijm. Bak in dezelfde pan de uien in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de knoflook, tomaten, tijm en een scheutje water toe en bak circa 8 minuten tot de tomaten zacht zijn en het een soort tomatensaus geworden is. Voeg eventueel een scheutje water toe. Spoel de bonen af onder de kraan, laat uitlekken en voeg ze toe aan de tomatensaus. Leg de worstjes erin en laat op laag vuur, met deksel op de pan, circa 8 minuten zachtjes doorkoken. ServerenVerdeel de rijst over borden en schep de worstjes en de tomatensaus erover.
Worstjes met witte bonen in tomatensaus is een recept van 24Kitchen