Voorbereiding :Halveer de preien in de lengte en was de preien. Snijd de preien in dunne halve ringen en de courgettes in kleine blokjes. Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Verhit een scheut olie in een hoge pan en bak de preien, aardappels, kerriepoeder, peper en een snufje zout. Voeg de melk, water, het bouillonblokje en laurier toe en kook de soep op laag vuur circa 10minuten. Voeg de courgettes toe en gaar 2 minuten mee. Voeg de forelfilets toe en laat 2-3 minuten doorwarmen. Haal de vis met een schuimspaan uit de soep en breek in grove stukken. Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg eventueel een scheutje water toe als de soep te dik is. Snijd de bieslook fijn. Verdeel de forel over de borden en schep de soep eroverheen. Strooi de bieslook over de soep. Stokbrood uit de ovenVerwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd het stokbrood in grove stukken. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak circa 4 minuten in de oven. Pel de knoflook. Sprenkel olijfolie extra vergine over het brood en wrijf de knoflook erover.
Maaltijdsoep met gerookte forel is een recept van 24Kitchen