Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin zout en boter met elkaar. Halveer de citroen en pers het sap eruit. Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het deeg 30 minuten opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tot een ovaal van circa 23x30 centimeter en leg op de bakplaat. Meng de eidooier met de room en bestrijk het deeg met het eimengsel. Bestrooi het midden met het paneermeel, 3 eetlepels geschaafde amandelen en de helft van de rietsuiker. Zorg dat je ongeveer 7 centimeter van de rand afblijft. Halveer de ananas. Schil de helft van de ananas en snijd de ananas in stukjes. Verdeel de ananas over de amandelen en bestrooi met de rest van de suiker. Vouw de randen net over de ananas. Bak de fruittaart in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Verwarm de abrikozenjam met een scheutje water en bestrijk de ananas ermee. Bestrooi voor het serveren met de resterende geroosterde geschaafde amandelen.