SpruitenstamppotBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Snijd de onderkant van de spruitjes en maak de spruiten schoon. Kook de spruitjes circa de laatste 8 minuten met de aardappels mee. Giet de aardappels en de spruiten af en stoom ze droog. Stamp de aardappels en de spruiten met een pureestamper fijn. Verwarm de melk en roer door de stamppot. Voor bij de spruitenstamppotVerwarm een koekenpan en rooster de zonnebloempitten in circa 3 minuten goudbruin. Snijd de appels in de lengte door vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Verhit een klontje boter in de pan van de zonnebloempitten en bak de appels circa 5 minuten. Snijd de kaas in blokjes. Voeg de honing en de blokjes kaas toe aan de appels. Roer goed door en laat nog even goed doorwarmen Meng het appel-kaasmengsel door de spruitenstamppot. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Extra nagerecht: broodpap met rozijnenSnijd de korsten van het brood en snijd het brood in blokjes. Breng een pan met de melk, kaneelpoeder, rozijnen en de broodblokjes aan de kook. Laat circa 2 minuten koken en serveer. ServerenVerdeel de spruitenstamppot over de borden en garneer met de zonnebloempitten. Serveer de broodpap in kommetjes.
Spruitenstamppot met appel en kaas is een recept van 24Kitchen