Hak de sjalotjes fijn. Fruit ze een minuutje in een hapjespan of soeppan. Blus af met een scheut witte wijn. Voeg het citroensap en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur helmaal laag en leg de scholfilets er voorzichtig in en laat ze 10 minuten zonder te koken garen (pocheren). De vis moet net onder water liggen. Na 10 minuten zijn ze wit en gaar en haal je ze er voorzichtig met een schuimspan uit de pan en leg je ze op een bord onder folie of een deksel zodat ze warm blijven. Snijd de boter in blokjes Zeef de bouillon in een fijn zeefje en doe ongeveer 200 ml terug in de pan en breng aan de kook en laat wat inkoken. Zet het vuur uit en klop met een garde de boterblokjes er door totdat de saus de gewenste dikte heeft (monteren). Je kunt de saus daarna nog wel verwarmen maar niet meer koken. Roer de verse dille en kappertjes door de saus en serveer deze bij of over de vis. Serveer de vis met wat aardappeltjes en groenten. Durf je het niet zo goed aan om de saus te monteren dan kun je hem ook dikker maken met wat maizena ipv boter.
Gepocheerde schol met dillesaus is een recept van Leuke Recepten