Schil de aardappels en snijd in blokjes en de preien in ringen (bewaar er eventueel een paar voor de garnering). Verhit een beetje olijfolie in een soeppan en bak de knoflook, preiringen, aardappelblokjes en kerriepoeder een paar minuten aan totdat de prei wat geslonken is. Giet er 1 liter water bij en voeg de bouillonblokjes toe. Laat dit 15 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer helemaal fijn. Zet de soep weer terug op klein vuur en voeg ongeveer de helft van de garnalen toe. Roer de mosterd en 100 ml creme fraiche door de soep en breng op smaak met wat zwarte peper. Verdeel de soep over 4 borden. Maak de overgebleven creme fraiche wat vloeibaarder met een eetlepel water en trek met een klein lepeltje een mooi rondje in de soep. Garneer in het midden met wat overgebleven garnalen en wat ringetjes prei. Tip: Steek wat sterretjes uit een aantal sneetjes brood en rooster deze in en de oven in een pan krokant en serveer deze bij de soep.