Breng een grote pan water aan de kook en kook de macaroni volgens de verpakking gaar. Voeg ongeveer 5 min voordat de macaroni gaar is de erwtjes toe en kook deze mee. Giet daarna de macaroni en erwtjes af. Verwarm de oven op 200 graden. Verhit in een andere pan een eetlepel boter en smelt deze. Roer met een garde of pollepel de bloem er door zodat er een roux ontstaat. Haal de pan van het vuur en roer beetje bij beetje de melk er bij. Zet de pan weer op het vuur en laat de saus zachtjes indikken. Roer daarna de huttenkase, guyere en de helft van de parmezaanse kaas door de witte saus. Breng op smaak met wat peper, zout en paprikapoeder. Schenk de saus bij de macaroni en erwtjes en schep deze samen met de hamblokjes goed door elkaar. Vet de ovenschaaltjes in met een beetje boter en vul ze met het macaroni mengsel. Bestrooi met paneermeel en de overgebleven parmezaanse kaas. Leg een klein klontje boter bovenop de gevulde schaaltjes en zet ze ongeveer 15 min in de oven.
Pasta met 3 kazen en erwtjes is een recept van Leuke Recepten