Begin met het maken van het deeg: Meng de bloem met het zout en kneed met je vingers de boter er zachtjes door heen totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Voeg het ei en het water toe en kneed dit er doorheen totdat je een soepel deeg hebt. Als het deeg nog erg droog is dan kun je een beetje water toevoegen en als het erg nat is een beetje bloem. Wikkel de bal in folie en leg deze een half uur in de koelkast. Verwarm de oven op 200 graden. Maak ondertussen de vulling van de quiche. Hak de uien in ringen en de knoflook in stukjes. Rits wat tijm van de takjes. Verhit een beetje boter in een pan en bak de uien, tijm en knoflook een minuut of 10. Klop de slagroom, eieren, peper en zout los in een kom en roer de kaas er door. Vet een springvorm of quichevorm in met een beetje boter en bestrooi met paneermeel, dit voorkomt dat de korst blijft plakken. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed daarna de bakvorm. Als je het handig vind kun je ook de bal deeg in de bakvorm leggen en deze met je vingers uit elkaar duwen totdat alles is bedekt. Prik wat gaatjes in de bodem en bestrooi met een beetje paneermeel. Verdeel de uien er over en schenk daarna het eimengsel er over. Leg nog een takje tijm er boven op en zet de quiche vorm ca 35 minuten in de oven. Controleer met een sateprikker of de quiche goed gaar is van binnen. Lekker met wat salade.