Verwarm de oven op 180 graden. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien. Verwijder met de appelboor het klokhuis van de appel. Schil de appel en snijd deze in plakken van ca 0,5 tot 1 cm dik. Leg een plak appel op een vel bladerdeeg en maak het rondom de appel een beetje vochtig met water. Bestrooi de appel met wat kaneel en schep er een theel suiker in het gat. Dek de appel af met een ander vel bladerdeeg en druk deze zachtjes rondom de appel aan. Druk met een taartvormpje rondom de appel en verwijder het overtollige bladerdeeg. Als de appelbeignet aan het taartvormpje blijft plakken kun je deze bestuiven met wat bloem. Leg de appelbeignets op de bekleedde bakplaat. Klop het eitje los en bestrijk de bovenzijde hiermee. Bestrooi met de resterende suiker en zet ongeveer 25 min in de oven.
Appelbeignets uit de oven is een recept van Leuke Recepten