1 Snipper de ui. Maak de knolselderij schoon en snijd in blokjes. Plet de knoflook. Fruit in een pan met dikke bodem de ui in de olijfolie. Voeg de knolselderij en knoflook toe, schep af en toe om. Blus af met de witte wijn en giet de bouillon erbij. Laat 25 min. zacht koken, tot de knolselderij gaar is. Pureer de soep helemaal glad met de staafmixer.
2 Klop de crème fraîche erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout. Laat hem inkoken tot hij iets dikker wordt. Maak pastinaak schoon en snijd in dunne schijfjes. Scheur de bospaddenstoelen in repen. Verhit ondertussen de boter en de overgebleven olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de pastinaakplakjes en de reepjes paddenstoel snel aan beide zijden knapperig.
3 Maal ruim peper en zout erboven. Schep de soep in kommen, verdeel de gebakken pastinaak en paddenstoel erover. Druppel overal wat notenolie over. Serveer direct met de croutons.
Yvette van Boven's crèmesoep van knolselderij is een recept van Albert Heijn