Yvette van Boven's geglaceerde wortelgroenten

4
40 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de wortelgroenten en snijd ze allemaal tot ongeveer gelijke dikte of grootte, zodat ze gelijk kunnen garen. Verwarm de bouillon en kook de groenten in 15 min. beetgaar. Giet ze af en doe ze terug in de pan.
  • 2 Smelt ondertussen de boter met de suiker in een steelpan, giet de balsamicoazijn met de gekneusde teen knoflook erop. Breng aan de kook en laat in ca. 15 min. tot 1/3 inkoken. Verwijder de teen knoflook met een lepel en breng de siroop wat op smaak met peper en zout.
  • 3 Verwarm voor het opdienen een pollepel bouillon of gezouten water in een diepe pan. Verwarm de groenten erin en laat het vocht bijna helemaal verdampen. Giet de siroop erop, zodat de groenten in de siroop verder inkoken en alles met een dun laagje siroop is bedekt. Serveer in een mooie witte schaal.

Yvette van Boven's geglaceerde wortelgroenten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Goudbrasem met citroen en wortelgroenten met gremolata van koriander
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto en wortelgroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Skrei op een bedje van wortelgroenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsschenkel met wortelgroenten
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Yvette van Boven's crèmesoep van knolselderij
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Yvette van Boven's röstikoekjes van pastinaak en tijm
20 min Bijgerecht
Bekijk recept