1 Schil de wortelgroenten en snijd ze allemaal tot ongeveer gelijke dikte of grootte, zodat ze gelijk kunnen garen. Verwarm de bouillon en kook de groenten in 15 min. beetgaar. Giet ze af en doe ze terug in de pan.
2 Smelt ondertussen de boter met de suiker in een steelpan, giet de balsamicoazijn met de gekneusde teen knoflook erop. Breng aan de kook en laat in ca. 15 min. tot 1/3 inkoken. Verwijder de teen knoflook met een lepel en breng de siroop wat op smaak met peper en zout.
3 Verwarm voor het opdienen een pollepel bouillon of gezouten water in een diepe pan. Verwarm de groenten erin en laat het vocht bijna helemaal verdampen. Giet de siroop erop, zodat de groenten in de siroop verder inkoken en alles met een dun laagje siroop is bedekt. Serveer in een mooie witte schaal.
Yvette van Boven's geglaceerde wortelgroenten is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Goudbrasem met citroen en wortelgroenten met gremolata van koriander