1 Snijd de peen en pastinaak in plakken van 1 cm. Kook in water met zout in 5 min. beetgaar. Doe in een vergiet, spoel koud onder stromend water en houd apart. Scheur de slablaadjes in kleine stukjes. Doe in een vergiet en spoel af. Laat uitlekken. Meng met de ui, walnoten en groenten en verdeel over een schaal.
2 Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pitten. Schil de helften en snijd het vruchtvlees in plakken. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Sprenkel het sap van 1 limoen over de avocado. Doe de rest van het sap en het rasp met de mayonaise, 2 el olie, de munt, peper en eventueel zout in een bakje. Pureer met de staafmixer tot een gladde dressing.
3 Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrijk met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de zalm in 4 min. bijna gaar. Keer halverwege. Druppel de dressing over de salade. Breek de zalm in stukken en verdeel met de avocado over de salade. Serveer met het brood.
Wintersalade met zalm en pastinaak is een recept van Albert Heijn