Zoek
Boerenkoolsoep met witte bonen en ham
4
20 min
Albert Heijn
Hoofdgerecht
3
sterren op basis van
4
stem(men)
Ingrediënten
1 ui
2 zoete puntpaprika's (zak 2 stuks)
2 el olijfolie
1 tl gemalen komijn (djinten)
2 tl paprikapoeder
4 rundvleesbouillontabletten
300 g boerenkool
2 liter kraanwater
150 g gerookte achterham
400 g cannellinibonen (blik 400 g)
Bereiding
1
Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd het vruchtvlees in repen.
2
Verhit de olie in een grote soeppan en bak de ui met de komijn en paprikapoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee.
3
Voeg water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Doe de boerenkool erbij en breng opnieuw aan de kook. Laat 10 min. doorkoken.
4
Snijd ondertussen de ham in reepjes en laat de cannellinibonen uitlekken. Voeg de bonen en ham toe en verwarm nog 2 min. Serveer de soep in kommen.
Boerenkoolsoep met witte bonen en ham is een recept van
Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Ovenschotel met boursin en ham
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Boerenkoolsoep met koolraap en rookworst
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caldo verde (boerenkoolsoep op z'n Portugees)
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane boerenkoolsoep
30 min-
Bekijk recept
Boerenkoolsoep met boerenkoolchips
45 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept