1 Verhit de grillpan. Snijd de kapjes van het brood. Snijd de rest in sneetjes en halveer ze. Gril in 2 delen in 8 min. goudbruin, keer halverwege.
2 Halveer de knoflook en wrijf 1 kant van de broodjes ermee in. Besprenkel ze daarna met de olie en bestrooi met zout. Leg de bruschette op een platte schaal.
3 Snijd de rest van de knoflook fijn en zet apart. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Bak de chorizo in 5 min. krokant. Keer regelmatig, want de worst verbrandt snel. Schep uit de pan en fruit de knoflook 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de boerenkool toe en roerbak op hoog vuur 4 min.
4 Schep de boerenkool op de bruschette en verdeel de chorizo erover. Scheur de mozzarella in stukken en leg op de chorizo. Garneer met de kappertjes en bestrooi met (versgemalen) peper.
Bruschette met gebakken boerenkool en chorizo is een recept van Albert Heijn