1 Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe met de boemboe in een ruime pan met water en kook in 20 min. gaar. Halveer ondertussen de speklapjes en schep om met de hoisin woksaus.
2 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord. Voeg, als het water van de aardappelen 10 min. kookt, de boerenkool toe. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de speklapjes in 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
3 Giet de aardappelen en boerenkool af en doe terug in de pan. Voeg de kokosmelk toe en stamp fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bosui in ringetjes en meng door de stamppot. Serveer de boerenkool met de speklapjes en bestrooi met het sesamzaad.
Oosterse boerenkoolstamp is een recept van Albert Heijn