Oosterse boerenkoolstamp

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe met de boemboe in een ruime pan met water en kook in 20 min. gaar. Halveer ondertussen de speklapjes en schep om met de hoisin woksaus.
  • 2 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord. Voeg, als het water van de aardappelen 10 min. kookt, de boerenkool toe. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de speklapjes in 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  • 3 Giet de aardappelen en boerenkool af en doe terug in de pan. Voeg de kokosmelk toe en stamp fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bosui in ringetjes en meng door de stamppot. Serveer de boerenkool met de speklapjes en bestrooi met het sesamzaad.

Oosterse boerenkoolstamp is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Boerenkoolstamp met kruidenroomkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane boerenkoolstamp
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse boerenkoolstamp met piccalilly
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept