Pastinaakstamppot met uienjus

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en pastinaak en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen met de pastinaak in water met zout in 20 min. gaar.
  • 2 Snijd ondertussen de ui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak alleen de blaadjes van de salie in 2 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 5 min. Voeg de appelstroop en het appelsap toe en breng aan de kook. Los het aardappelzetmeel op in het water. Voeg toe en roer tot een gebonden jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 3 Snijd de kaas in blokjes van 1/2 cm (brunoise). Giet de aardappelen en pastinaak af, maar vang 100 ml kookvocht (per 4 pers.) op. Stamp de aardappelen met de pastinaak, het kookvocht en de crème fraîche tot een smeuïge puree. Schep de kaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de salie en uienjus.

Pastinaakstamppot met uienjus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Speklapjes met witlof uit de oven
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Worstjes met uienjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karbonades in mosterd-uienjus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortel-spinaziestamppot met pepersteak
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pastinaakstamppot met mandarijn en gebakken oesterzwam
30 min-
Bekijk recept