1 Verhit de oven tot 180 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet hem dun in met boter.
2 Snijd een vanillestokje in de lengte open en schraap er met de punt van een mes het merg uit. Smelt de boter en klop de eieren los. Klop met een garde de boter en de basterdsuiker licht en luchtig en roer er rustig de eieren en het vanillemerg door. Zeef het bakmeel met de maïzena en het bakpoeder samen boven de botermassa en spatel alles met een garde luchtig door elkaar. Giet dit in de voorbereide vorm en bak de cake in ca. 50 minuten gaar; verlaag de temperatuur na 30 min. naar 160 °C.
3 Haal het gebak uit de springvorm en laat helemaal afkoelen op een rooster. Snijd de cake horizontaal in twee lagen. Snijd een vanillestokje in de lengte open en schraap er met de punt van een mes het merg uit. Meng de mascarpone met de kristalsuiker en het vanillemerg. Smeer de jam over het snijvlak van 1 taarthelft. Verdeel daarna de mascarpone erover. Leg de andere taarthelft erop, bestuif met poedersuiker en serveer.
Antonio Carluccio's luchtig mascarponegebak is een recept van Albert Heijn