1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook ondertussen de broccoli 3 min. in water met zout. Giet af en laat uitlekken.
2 Snipper ondertussen de ui.
3 Verhit de olie uit het blikje ansjovis in een hapjespan en fruit de ui en rode peper 5 min. op laag vuur. Snijd de ansjovis in stukjes. Doe de broccoli, ansjovis, pijnboompitten en rozijnen bij het mengsel in de hapjespan en bak 5 min. op middelhoog vuur mee. Breng op smaak met peper.
4 Giet de pasta af, vang 1 kopje kookvocht op. Snijd de peterselie fijn. Schep de pasta samen met de peterselie door de broccoli. Rooster het witbrood. Voeg zo veel kookvocht toe dat je een smeuïg geheel hebt. Verkruimel het brood erover en serveer.
Schelpjes met ansjovis & rozijnen is een recept van Albert Heijn