Lasagne met paddenstoelen

8
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal het vel van de worst en bak het worstvlees in een ruime koekenpan in 5 min. rul. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Voeg toe en bak 5 min. mee.
  • 2 Snijd de blaadjes van de salie fijn. Voeg de helft toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 3 Laat voor een bechamelsaus de boter smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer met een garde tot een egaal mengsel (roux). Laat de roux in 3 min. op laag vuur gaar worden. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Roer regelmatig. Rasp de kaas. Voeg samen met het bouillontablet toe aan de saus en blijf roeren tot de saus de dikte heeft van yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit.
  • 4 Schil de knolselderij en snijd in kwarten. Snijd met de keukenmachine in flinterdunne plakjes.
  • 5 Verdeel ¼ van de bechamelsaus over de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met 4 lasagnebladen, ⅓ van het worst-paddenstoelenmengsel, ⅓ van de knolselderijplakjes en een laagje bechamelsaus. Maak zo nog 2 lagen.
  • 6 Leg op de bovenste laag bechamelsaus de rest van de salie. Bak de lasagne ca. 45 min. in het midden van de oven.

Lasagne met paddenstoelen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept