Lasagne met pompoen en appel

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de flespompoen. Verwijder de zaden en draderige binnenkant, laat de schil zitten. Snijd de pompoen in parten en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de olie en het zeezout erover en rooster ca. 35 min. in de oven.
  • 2 Neem de pompoen uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Zet ondertussen de oven op 180 °C. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes. Hak de amandelen grof. Doe de pompoenparten in de keukenmachine, voeg de kaneel en crème fraîche toe en maal tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 3 Schenk 50 ml water in de ovenschaal. Rasp de kaas. Bedek de ovenschaal achtereenvolgens met 3 lasagnebladen, ⅓ van de pompoenpuree, ⅓ van de appel, ⅓ van de amandelen en ⅓ van de kaas. Maak zo nog 2 lagen. Bak de lasagne ca. 45 min. in de oven.

Lasagne met pompoen en appel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept