1 Rooster de pijnboompitten zonder boter of olie in de pan. Verwijder de steelaanzet van de peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de rode ui. Verhit de olie in een wok en fruit op laag vuur de ui en rode peper 3 min.Voeg de boerenkool toe en roerbak 3 min. Schep het boerenkoolmengsel in een kom.
2 Leg ondertussen de kipschnitzels tussen 2 vellen vershoudfolie en sla plat met een koekenpan. Verdeel het spek erover.
3 Rooster het brood heel licht en snijd de korst ervan af. Haal de blaadjes van 2 takjes tijm, 2 takjes oregano en 1 takje rozemarijn. Doe het brood, de kruiden, peper en het zout in de keukenmachine en maal tot paneermeel. Doe in een diep bord.
4 Pureer de boerenkool in de keukenmachine en voeg peper en eventueel zout toe. Roer de pijnboompitten erdoor en verdeel het mengsel over de kip. Rol de kip op en zet vast met een cocktailprikker.
5 Klop het ei los en doe het ei in een diep bord. Haal de kiprolletjes eerst door het ei en dan door het paneermeel. Verhit de boter in een hapjespan en bak de kiprolletjes in 12 min. goudbruin en gaar.