1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de noten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Hak grof. Halveer de courgettes in de lengte. Hol uit met een lepel. Snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de ui. Verhit olie in de koekenpan en fruit de ui 3 min. op laag vuur.
2 Haal het vel van de saucijzen. Voeg het vlees toe aan de ui en bak het vlees in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Verdeel tijdens het bakken in stukjes met een pollepel. Voeg de tijmblaadjes, rozijnen en courgette toe en bak 3 min. mee. Voeg peper en eventueel zout en de noten toe.
3 Vet de ovenschaal in. Leg de courgettes in de ovenschaal. Vul met het worstmengsel en druk aan. Rooster en verkruimel het brood. Strooi dit erover. Verdeel de boter erover. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar.
Gevulde courgette met worst en ui is een recept van Albert Heijn