Marmer tulband

8tot10
40 min + 60 oventijd -
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 160 graden. Klop de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker met een elektrische mixer romig. Voeg een voor een de eieren toe en mix deze er door heen. Voeg het bakmeel toe en schep deze met een lepel of spatel luchtig door het beslag. Verdeel het beslag in 2 delen. Smelt de chocolade au bain marie en roer deze samen met het cacaopoeder door een van de delen beslag tot een egale bruine massa. Vet de tulbandvorm in met wat boter. Schep het witte beslag er in en verdeel daarna het bruine beslag er over. Ga met een mes een paar keer met een draaiende beweging door het beslag. Zet de cake ongeveer 60 a 70 minuten in de oven. Controleer met een sateprikker of hij er schoon uit komt. Laat de cake 15 min afkoelen in de vorm en keer hem daarna voorzichtig om. Laat het helemaal afkoelen en bestrooi met wat poedersuiker.

Marmer tulband is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Punch van rode vruchten, kersenjenever en appelsap
Snack
Bekijk recept
Moskovische tulband
2 uur-
Bekijk recept
Paastulband met abrikozen
100 min
Bekijk recept
Mandarijnentulband met maanzaad
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Shortbread de luxe
2 uur-
Bekijk recept
Latte macchiato met kaneel
10 min- Nagerecht
Bekijk recept
Gerards BAD-taart
2 uur-
Bekijk recept
Marmercakeje in'n glaasje
45 min- Nagerecht
Bekijk recept