Verwarm de oven op 200 graden. Bestrooi de vis met peper en zout. Snijd de knoflook in schijfjes en bak deze licht bruin in een koekenpan met een beetje olijfolie en schep ze er daarna uit. Haal de vis door de bloem en bak deze daarna in dezelfde pan ongeveer 2 minuten aan beide kanten. Draai ze voorzichtig om. Leg de vis daarna in een ovenschaal en verdeel de knoflook schijfjes er over. Snijd de citroen doormidden en snijd een helft in schijfjes en bewaar de andere helft voor het sap. Snijd de basilicum fijn en meng deze met de kappertjes, balsamicoazijn en sap van de halve citroen. Halveer de citroenschijfjes en leg deze op de vis. Verdeel het basilicum mengsel er over en bestrooi met de pijnboompitten. Zet de vis nog 10 minuten afgedekt in de oven. Lekker met een frisse salade en aardappeltjes.
Kabeljauw met cherrytomaten is een recept van Leuke Recepten