","½ theel tijm (gedroogd)","125 gr ontbijtspek in lange repen","zwarte peper"],"recipeInstructions":{"@type":"HowToStep","text":"Snijd met een scherp mes de schil van boven naar beneden van de sinaasappel. Snij de partjes er uit zodat je alleen het vruchtvlees overhoud en geen velletjes. Hak de partjes in stukjes en meng met de rozijnen, kaneel, peterselie en tijm. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de kipfilets net niet helemaal dwars doormidden en klap ze open zodat je een lang stuk vlees hebt. Dek af met een stuk huishoudfolie en sla de kip met een vleeshamer of deegroller wat platter. Bestrooi de bovenzijde van de kip met wat zwarte peper en verdeel het sinaasappelmengsel er over. Rol de kip voorzichtig op en wikkel 3 of 4 plakjes spek er strak er om heen. Je kunt eventueel een prikker gebruiken om het beter vast te zetten. Verhit een klein beetje boter in een koekenpan en bak de kiprollades rondom mooi bruin en knapperig. Leg ze in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet de ovenschaal met kiprolletjes 25 min in de oven. Controleer of de kip gaar is. Dit gerecht is lekker met bijvoorbeeld aardappel en aubergineblokjes uit de oven. "},"recipeYield":"4 "}