Je kunt de zoete aardappels naar voorkeur alleen wassen of ook schillen. Snijd ze in lange repen van va 1 cm dik. Leg ze ongeveer een half uur in een kom met water. Hierdoor trekt het zetmeel er uit zodat je frieten knapperiger worden. Maak ondertussen de yoghurt dip; rasp de limoen en meng de rasp met een beetje sap van de limoen door de yoghurt. Hak de koriander fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met een beetje zwarte peper. Dep de frieten droog en doe ze in een grote kom. Meng de olijfolie, paprikapoeder en komijn er door en hussel de friet goed door elkaar. Bestrooi met maïzena en hussel nog even goed door. Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier of een bakplaat met kleine gaatjes. Bak de zoete aardappel friet in ongeveer 25 min gaar. Schep de friet onder het bakken een of twee keer om. Serveer met de frisse yoghurt dip. Ben je nog op zoek naar iets lekkers voor bij de zoete aardappel friet? Deze makkelijke kipspiesjes bevatten ongeveer 130 calorieën per stuk. Snijd de kip en paprika in blokjes en rijg ze samen met de champignons aan een prikker. Bestrooi met een beetje peper en zout en bak ze in een pan gaar en rondom mooi bruin.