Appeltaart met kaneel

8
85 min
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Mix de boter, witte basterdsuiker en de kaneel met een mixer door elkaar. Voeg een voor een de eieren toe en mix deze door het romige mengsel. Spatel de zure room en het meel met een spatel of houten lepel door het beslag. Vet een springvorm van ca 24 cm in met een beetje boter en schep het beslag er in. Strijk de bovenzijde glad. Schil de appels en snijd in dunne plakjes en doe ze samen met de bloem, bruine basterdsuiker, citroensap en koek of speculaaskruiden in een kom. Voeg de walnoten toe en schep alles goed om. Verdeel het appelmengsel over de bovenzijde van het beslag en laat ongeveer 1 cm van de rand vrij. Zet de kaneeltaart ongeveer 60 min (niet al te hoog) in de oven. Controleer met een prikker of hij gaar is van binnen. Bestrooi op het laatst met wat poedersuiker. Dit recept is afgeleid van de kaneeltaart van www.boodschappen.nl

Appeltaart met kaneel is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Mandarijnenpuddinkjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept