1 Verkruimel de beschuiten. Meng het gehakt met de sojasaus, de mosterd, beschuiten en het ei en kneed goed door. Draai er met natte handen 3 ballen per persoon van.
2 Snijd de uien in parten. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de ballen met de uien op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en laat de ballen in 20 min. met de deksel half op de pan gaar worden. Keer ze regelmatig en schep ook de uien om.
3 Snijd de kropsla in parten en leg op een schaal. Meng de helft van de Kikkoman sojasaus met de rodewijnazijn en klop de rest van de olie erdoor. Schenk de dressing over de sla.
4 Verdeel de ballen over de borden. Breng de uien op smaak met de rest van de Kikkoman sojasaus en schep de ui over de ballen. Serveer met de sla. Lekker met aardappelpuree.
Hollandse gehaktballen met sojasaus is een recept van Albert Heijn