2 Schil de wortels als ze een dikke schil hebben, of was ze anders goed en dep ze droog. Smelt de boter in een grote koekenpan op laag vuur. Voeg zodra de boter begint te bruisen de wortels en tijm toe.
3 Bak ze ongeveer 15 minuten; keer de wortels regelmatig, zodat ze aan alle kanten bruinen. Neem de pan van het vuur en roer het zout, de honing en azijn erdoor. Leg de wortels op de bodem van de taartvorm.
4 Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een dikte van 5 mm. Snijd hier een schijf uit die net iets groter is dan de taartvorm. Leg deze op de wortels en stop de randen in. Snijd een klein kruis in het midden (om de stoom tijdens het bakproces te laten ontsnappen). Bak de taart 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het bladerdeeg gerezen en goudbruin is.
5 Leg een groot bord op de vorm en draai de tarte tatin voorzichtig om op het bord. Serveer hem warm.
Rachel Khoo's tarte tatin met wortel is een recept van Albert Heijn