Japanse zalmyakitori met knapperige groentenoedels

4
20 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil en rasp de gember en doe met de sojasaus, mirin en honing in een steelpan. Pers de knoflook erboven. Breng de yakitorisaus aan de kook, draai het vuur laag en laat 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
  • 2 Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 x 2 cm en rijg aan de satéprikkers. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne).
  • 3 Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en doe terug in de pan. Voeg de komkommer, peen en sesamolie toe. Schep om en laat staan met de deksel op de pan.
  • 4 Bestrijk de zalmspiesen met saus. Verhit de grillpan en gril de spiesen in 2-3 min. rosé. Keer elke 30 sec. en bestrijk steeds opnieuw met de saus.
  • 5 Serveer de mie met de zalmspiesen en besprenkel met de rest van de yakitorisaus. Lekker!

Japanse zalmyakitori met knapperige groentenoedels is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Thaise kipcurry met groentenoedels
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Teriyaki Groentenoedels Met Sinaasappel-Kipreepjes (Foto)
Bekijk recept

Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse salade met sesamdressing
25 min
Bekijk recept