1 Schil de gember en rasp deze. Snijd de halve peper in de lengte doormidden en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn.
2 Meng het gehakt met de helft van de gember, van de rode peper en van de knoflook. Voeg de 5 kruidenpoeder, het paneermeel en de helft van de sojasaus toe. Maak balletjes ter grootte van een walnoot.
3 Snijd de snijbonen in schuine stukjes van 2 cm. Kook 4 min. in water met zout. Giet af. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken. Snijd ondertussen de shiitakes in reepjes.
4 Breng de bospaddenstoelenbouillon aan de kook. Kook hierin op laag vuur tegen de kook aan de kipballetjes in 5 min. gaar (pocheren).
5 Verhit de sesam- en rijstolie in een wok en roerbak hierin de shiitakes 2 min. Zet het vuur laag, voeg de rest van de gember, rode peper en knoflook toe en fruit 1 min. mee. Meng de snijbonen, de rest van de sojasaus en de mie erdoor. Voeg een paar lepels bouillon toe. Laat de balletjes uitlekken en serveer ze met de mie.
Chinese eiermie met snijbonen en kipgehakt is een recept van Albert Heijn