1 Rooster het sesamzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
2 Hang een metalen vergiet in een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat het vergiet het water niet raakt. Leg de bimi in het vergiet en besprenkel met 1 el sesamolie. Leg een deksel op het vergiet en stoom de bimi in 8 min. gaar.
3 Breng ondertussen een pan met 1 liter water, de knoflook, gember, 1 el sambal en eventueel zout aan de kook. Laat de smaken op laag vuur 5 min. in het water trekken.
4 Halveer ondertussen de kipfilets in de lengte, zodat je gelijke filets hebt. Pocheer de kip in 10 min. gaar in de bouillon. Zorg ervoor dat de bouillon tegen de kook aan blijft, maar niet kookt.
5 Maak ondertussen een dressing van de sojasaus, rijstazijn en de rest van de sesamolie. Besprenkel de bimi met de dressing en het sesamzaad. Serveer met de gepocheerde kip, een beetje kookvocht en de rest van de sambal erop.
Bimi met sesam & gepocheerde kip met sambal is een recept van Albert Heijn